Nagyon szeretem a zellert. Főleg párolva, köretként, más zöldségekkel vagy csak magában, krémlevesként vagy egyszerűen csak a húslevesből kihalászva. A tuti befutó nálam a zelleres-tejszínes tészta, meg ez a keksz, amit a végtelenségig lehet variálni, és ezerféleképpen lehet az asztalra tenni. Vigyázat, zeller ízű!
50 dkg liszt
2 dl olivaolaj
12 dkg zellergumó lereszelve vagy aprítópépben ledarálva
10 dkg sajt szintén reszelve (bármilyen lehet)
2 evőkanál tejföl
egy jó nagy csokor zellerzöld (ezt nem tudom mérni, aprítógép esetén mehet bele a zellerszár is)
2 teáskanál só
1 csapott teáskanál fehérbors
a kenéshez 1 tojás
A hozzávalókat össze kell gyúrni, ki kell nyújtani, majd a fél cm vastagra nyújtott tésztát tetszőleges nagyságú négyszögekre vágva vagy kiszaggatva, tetejét tojással megkenve 220 fokos sütőben aranybarnára kell sütni.
Nagyon jól hangzik, biztosan kipróbálom!!! Köszi!
VálaszTörlésÉn is!! Sima vagy szárzeller, mindennap jöhet :)
VálaszTörlésA tegnapi fél adagból már megettük az összes ropogósra sült kekszet, csak a haloványak maradtak. Kigondoltam, hogy - gombhoz a kabátot - főzök hozzá egy krémlevest, de most már ezek a sápadtak is fogynak... :-)
VálaszTörlés