Itthon általában nem reggelizünk. Kávéval, kakaóval indul a nap, néha mégis hiányzik hozzá valami, mondjuk egy szelet fonott kalács, vagy egy pogi. A bolti reggeli kekszek kiváltására sütöttem meg ezt a mandulás, kukoricapelyhes ropogós finomságot, és nekünk nagyon bejött. Este sütöttem, reggelire nem sok maradt, ma készíthetek még egy adagot.
10 dkg finomliszt
10 dkg darált mandula
10 dkg kukoricapehely aprítógépben ledarálva vagy apróra zúzva
10 dkg cukor
1 teáskanál sütőpor
1 csipet só
20 dkg puha vaj
1 tojás
A száraz hozzávalókat összekevertem, majd a tojással és a vajjal begyúrtam. Ez a tésztát nem lehet nyújtani, ezért négy cipót készítettem belőle, majd mindegyiket nyolc részre vágtam. A sütőpapírral kibélelt tepsire ráhelyeztem a nagy fánkszaggatót, és lisztes kézzel szétnyomkodtam benne egy darab tésztát. A műveletet addig folytattam, amíg a tepsi megtelt. Nem kell nagy helyet hagyni a korongok között, mert nem nőnek meg jelentősen. 220 fokos sütőben elég hamar sülnek, figyelni kell. Érdemes megvárni, amíg elkezd a szélük pirulni, így sokkal ropogósabbak lesznek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése