Vaskarika lepény

  
A tészta a Horváth Ilona féle bejgli recept szerint készült (tulajdonképpen a karácsonyi kalácsom is az, csak más a forma, és ebből készítem a pozsonyi kiflit is), ami az egyik olyan recept, amelyhez mindenáron ragaszkodom.
És most itt az új oldala. Fából vaskarika.

Málnás lepény

A bejgli tészta eredeti arányai:
Ennek a mennyiségnek a harmadából lett a 22 cm átmérőjű lepény! Megsülve 3,5 cm magas lett (kábé).
0,5 kg liszt
1 csipet só
5 dkg cukor
2 dkg élesztő
2 dl tej
25 dkg margarin
2 tojás (+ a kenéshez, persze akkor, ha bejgli lesz belőle)
   
A tetejére:
(A málnás sütire.)
0,5 doboz tejföl (kis doboz)
3 evőkanál méz
málna (ez még saját fagyasztott málna volt)
A tésztát kinyújtottam, megkentem tejföllel, rácsorgattam a mézet, majd belenyomkodtam a málnát. 200 fokos sütőben sütöttem meg.

4 megjegyzés:

  1. Guszta ez a fura nevű tészta, de hol a recept?
    A jókívánságod köszönöm.

    VálaszTörlés
  2. Az "Itt a recept" alatt kattints a "További bejegyzések"-re. :-)

    VálaszTörlés
  3. Először nem értettem a címet... A kelt tészta a mézes-tejfölös-málnás feltéttel... nagyon fincsi lehet! Látom, a gyengébben kedvéért kiírtad, hogy kis doboz tejföl! :)

    VálaszTörlés
  4. Ráébresztettél, hogy ami nekem egyértelmű a saját konyhámban, az lehet, hogy másnál máshogy működik.
    Nálunk például az evőkanál kanál, a teáskanál kiskanál néven fut, itt viszont ki kell írnom rendesen (a kávéskanálról nem is beszélve!). Ja, meg nekem a tűzhely az kályha (ez rögzült gyerekkoromból), és ettől a kis családom hülyét kap. :-)

    VálaszTörlés