Fázós körték


   
Fázós körte. De miért is?
   
Mert a negyed körtéket szépen sálba csomagoljuk, és úgy sütjük ki.
A tészta a szokásos édes kelt tészta (50 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 10 dkg cukor, 10 dkg vaj, 2 dl tej, csipet só, 1 tojás) aminek a feléből egyik nap lepényt készítettem, rásoroztam a vékony körteszeleteket, és három evőkanál mézzel elkevert joghurttal nyakon öntöttem. Itt a kép:
  
  
A tészta lefagyasztott másik felét ma használtam fel.
Nyolc negyed körte kellett hozzá, pontosabban nyolc körte negyede, mert a szárával együtt szerettem volna megsütni.
  
             
A negyed körtéket borecettel meglocsoltam, és egy kis vajon kristálycukorral karamellizáltam. A kis cserepeket kivajaztam, és megszórtam kiszttel.
  

A tésztát nyolc részre vágtam, fahéjas porcukorral megszórt deszkán 1 cm vastag 25-30 cm hosszú rudakká sodortam, és a negyed körtéket betekertem velük. A bebugyolált körtéket a cserepekbe állítottam, azokat egy tepsibe, a körték szárához egy csepp vajat és még egy kis cukrot szórtam, és a sütit 200 fokos sütőben szép pirosra sütöttem.
  


1 megjegyzés:

  1. Hát gyönyörű! Direkt ezért tartod ezeket a cserepeket, hogy süss bennük?

    A sztori isteni volt. Én is gyakran kikukucskálok (panel lakótelep) vagy az ablakon, vagy a kukucskálón, ha valami érdekes történik, aztán a fiam azt mondja ilyenkor, hogy olyan vagyok mint egy öregasszony... Jó fej ez a Zsazsi néni, hogy így lebuktatott! :-)

    VálaszTörlés