Rukkolás nyári lepények

      
A képen minden látszik, csak a rukkola nem, pedig azé a főszerep. Anyu barátnőjétől kaptam egy jó marékkal. Az illatos, csípős, mustáros leveleket gyorsan a sajtba kevertem, mielőtt az egészet felfaltam volna. Nagyon szeretem az illatát. Átjárta, és "meghatározta" a lepényt.
   
A tésztához:
40 dkg liszt
1 dl langyos víz
1 dl kefir (nálam kaukázusi, de nem feltétel)
1 dl olívaolaj
1 dkg élesztő
2 teáskanál só

A lisztet összekevertem a sóval. Az olajat, a kefirt és a langyos vizet a liszt közepére öntöttem, elmorzsoltam benne az élesztőt, majd gyorsan összegyúrtam. 40 percig hagytam kelni.
A megkelt tésztát lisztes deszkán átgyúrtam, vékonyra nyújtottam, majd hat hosszúkás szeletre vágtam. A szeletek széleit kissé behajtottam, és összenyomkodtam, majd sütőpapírral bélelt tepsiben egymás mellé rendeztem őket. 


A tetejére:
1 doboz cottage cheese (20 dkg)
1 dl kefir
1 gerezd fokhagyma
só, bors ízlés szerint
egy marék rukkola
3-4 paradicsom és ugyanennyi paprika vékonyan felszeletelve

A sajtot és a kefirt egy tálban összekevertem, sóztam, borsoztam. Belekevertem az összezúzott fokhagymát és a durvára vágott rukkolát.
A krémet elosztottam a lepényeken, majd megraktam őket paprikával és paradicsommal. Néhány rukkolalevelet még a tetejére csipkedtem.
Az összeállított lepényeket 20 percig hagytam dagadni, addig bemelegítettem a sütőt.
200 fokra előmelegítet sütőben 25 perc alatt pirosra sütöttem őket.

4 megjegyzés:

  1. Hmmm, nagyon jól néz ki. Én eddig rukkolát csak zöldturmixhoz használtam, viszont szívesen kísérleteznék még vele, úgyhogy ezt a receptet most gyorsan el is raktározom, mert isteni finomnak tűnik!:)

    VálaszTörlés
  2. :) Köszi! Ma is vettem rukkolát, de ez inkább salátába való, nem olyan erős ízű, mint a kerti, és már kicsipegettem egy párat a zacskóból... Szóval, nem tudom, lesz-e belőle valami. :D

    VálaszTörlés
  3. Imádom a rukkolát! Ezt ki kellene próbálnom nekem is.

    VálaszTörlés
  4. Most kel a rukkolás, füstölt sajtos pogi tészta. :) Ha lesz időm, még ma ideér a recept is.

    VálaszTörlés