Elővarázsolás


Még több, mint egy hónap van húsvétig, de nálam már beindult a készülődés, igaz elsősorban nem a sütésben. Ahogy tavaly is, most is készülnek a tojásfára a tojások, így időnként feladja a leckét a hűtőben felgyülemlett alapanyag. Aprósüti mindig van a konyhapulton az üvegekben, főleg valami keksz. Többféle tésztát gyúrtam be az elmúlt pár hétben, adagokban a hűtőben vagy a fagyasztóban várják a felhasználást. Ahogy fogy az üvegek tartalma, csak kinyújtok egy adag tésztát, hozzáadom az aznapi ötlet-adalékot, és már mehet is a sütőbe.
Ez a tészta nem sokban különbözik a sima kis linzerétől. A finomliszthez nagyjából 10 dkg tönkölylisztet kevertem, és a kinyújtott tésztát megszórtam darált dióval, amit a sodrófával kissé bele is nyomkodtam. Nagy, 8 cm átmérőjű fánkszaggatóval vágtam ki a korongokat, hogy a nyuszifej ráférjen. Saját eper és baracklekvárral töltöttem ki.
Akármivel kiszúrhattam volna a sütit, de most van itt az ötletelés ideje, és mi értelme van húsvét után kitenni az "ilyet is süthettetek volna" képeket... :)

3 megjegyzés: