35 dkg liszt
15 dkg darált mák
15 dkg cukor
1 csomag sütőpor
1 csipet só
2-3 dkg friss, reszelt gyömbér
7 dkg vaj
3 tojás
A lisztet összekevertem a mákkal, a cukorral, a sütőporral és a sóval. Belereszeltem a friss gyömbért, elmorzsoltam benne a vajat, majd a tojásokkal készre gyúrtam a masszát. A tésztát három részre osztottam, és lisztezett deszkán 25 cm hosszú rudakká sodortam őket. Sütőpapírra tettem, és kissé belapítottam a rudak tetejét. 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütöttem. A sütőből kivéve 1,5 cm vastag szeletekre vágtam a rudakat, majd a szeleteket visszafektettem a sütőpapírra, és visszadugtam a sütőbe. 5 perc sütés után lekapcsoltam a sütőt, és tovább szárítottam a süteményt. A szárítás idejét az határozza meg, hogy inkább omlós vagy ropogós, kekszes állagot szeretnénk elérni. Mi az utóbbit szeretjük. :)
Csodás! :) De elfogadnék most egy-két szeletkét! :)
VálaszTörlés:D Most én is!
VálaszTörlésEz annyira jó, ez kell nekem:) Ezt meg fogom sütni, valahogy liszt nélkül a diéátmra alakítva. Milyen jó ötlet a mák gyömbér együtt, nagyon finom lehet.
VálaszTörlésHa kitaláltad, hogy alakítanád át a receptet, akkor velem is megoszhatnád! Nálunk is van diétázó. :)
TörlésNekem is megtetszett, én is el fogom készíteni, mert mákosat még nem ettem!:)
VálaszTörlés:) Nagyon tudom ajánlani! Az egyik kedvenc sütim, akármilyen ízben. :)
TörlésMost jövök Trollanyutól, hogy nézzem meg a nem paleos változatot is, hisz nagy mákrajongó vagyok. :) Nagyon tetszik, hamarosan sort kerítek rá. :)
VálaszTörlésSzia Okki! Köszi! Ha megsütötted, küldj róla képet a hekvanc@gmail.com-ra, és máris benne vagy az adventi játékban. :)
Törlés