Ez egy gasztroblog? Neeem. Az az vagy, amit megeszel alapon ez itt ÖNMEGHATÁROZÁS, mégpedig azon keresztül, amit sütök, főzök, amit megeszek, és amit megetetek másokkal...
Lepény spárgával és fürjtojással
A bevásárlás ma nagyon szerencsésen sikerült. Kaptam spárgát, fürjtojást, lazacot, friss zöldségeket, mindent jó minőségben, jó áron, most jönnek az ötletek.
A mai vacsora egy leveles tésztával készült spárgás, fürjtojásos lepény lett.
Hozzávalók egy 20×25 cm-es formához:
200 g leveles tészta
500 g spárga
15 db fürjtojás
1 szál újhagyma
egy kis zeller és petrezselyem zöldje (csak néhány levél)
1 dl tejszín
2 (tyúk)tojás
só
bors
A spárgát megmostam, letörtem a fás végét. Levágtam a zsenge hajtását, félretettem, a többi részét 2 cm-es darabokra vágtam. Vizet forraltam, a feldarabolt spárgát három percig főztem benne, majd még egy percre beledobtam a félretett zsenge végeket is, majd kiszedtem hideg vízbe. A fürjtojást pár perc alatt megfőztem, megtisztítottam, majd félbe vágtam. Az újhagymát felkarikáztam, a petrezselyem és zeller zöldjét apróra vágtam. A két tojást a tejszínnel felvertem, sóval, borssal ízesítettem.
A leveles tésztával kibéleltem a pite formát, elrendeztem rajta a spárgát és a fürjtojást, megszórtam a friss zöldfűszerekkel, majd nyakon öntöttem a tejszínes-tojásos keverékkel. 220 fokra előmelegített sütőben addig sütöttem, amíg a széle szépen megpirult.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Köszönöm szépen! :)
VálaszTörlés