Tudom, tudom, idénygyümölcsöt kellene, de már lassan azért lesz füge is. A sok kis zöld apróság mellett már van érett gyümölcsöt is védett, napos sarokban, igaz hatalmas cserépben, és üvegtető alatt, de akkor is... A füge maga az édes, tömény nyár!
Fügés-szőlős fordított süti
A tésztához:
3
tojás
10
dkg vaj1 dl tej
10 dkg cukor
10 dkg méz
1 teáskanál szegfűszeg
1 teáskanál fahéj
2 teáskanál sütőpor
1 csipet só
17 dkg liszt
A tészta alá:
6-8
füge
20-25
szem szőlő
2
evőkanál cukor
A
tojásokat kikevertem a cukorral és a mézzel, majd hozzáadtam a puha vajat és a tejet. A lisztet összekevertem a fűszerekkel és a
sütőporral, majd a masszához kevertem. A
tepsit kibéleltem sütőpapírral, és megszórtam a cukorral. A félbevágott fügéket
és szőlőszemeket elrendeztem a papíron, majd ráöntöttem a masszát. 180 fokra
előmelegített sütőben 35 perc alatt megsütöttem. A
tepsiben hagytam kissé kihűlni, majd deszkára borítva óvatosan lehúztam róla a
sütőpapírt. És kész.
Mindenben egyet értek a fügével kapcsolatban, alig várom, hogy beérjen rendesen nálunk is. :-P :-)
VálaszTörlésA dömpinget már én is nagyon várom. :)
VálaszTörlés