Olívás rúd - megint

  
Ez nálunk igazi etalon, minden bulira elkészül, nem lehet elrontani. A lényeg az, hogy az arányok megmaradjanak, azon túl viszont végtelen a variációs lehetőség, amit nálam elsősorban az befolyásol, mi lapul a kamrában. Van már egy recept itt, az elkészítés most is ugyanaz volt, csak a tészta összetevőin változtattam.

Olívás rúd
  
40 dkg finomliszt
30 dkg teljes kiőrlésű liszt
1 csapott evőkanál só
1 tojás
2,5 dkg élesztő
1 dl olívaolaj
1 dl barna sör
csipet cukor
1,5 dl kefír
15 dkg olívabogyó
5 dkg sajt
1 kávéskanálnyi bors
1 marék friss bazsalikom és ugyanennyi snidling
1 tojás a kenéshez

2 megjegyzés:

  1. De elkapkodnék néhány rudat arról a képről... :))) Eszméletlen jól néz ki! <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Köszi! Hamar elfogyott. Egy fél adag tészta a mélyhűtőben szunyókál, holnap reggel ébresztő. :D

      Törlés