Gourmet borvacsora a Fekete Borpincénél - képes beszámoló

Amiről nincs kép:
Csütörtök estére elkészült a pástétom, reggel a tetejére a kocsonya, péntek délután a kalács, a részeges káposzta, a füstölt kacsa és a piskótatekercs.

Amiről már van:
Péntek este készült a süti, reggel fejeztem be, és még elég álmosan nekiláttam a pörköltnek. Kettőkor húztuk le a tűzről, és már csak a rétes volt hátra. Meg a logisztika.
   


A vendégek borral hangolódtak a vacsorára. Elmondtam a magamét, aztán rögtön megpakoltuk előétellel a tányérokat.


Előétel: rókagombás nyúlpástétom medvehagymás kaláccsal és füstölt kacsamell részeges káposztás rétessel. Az előételekhez 2012-es Olaszrizlinget, 2012-es Siller cuvée-t és 2011-es Zweigelt válogatást kóstoltunk.


Rövid pihenő után jött a főétel: fekete cseresznyés vörösboros marhapörkölt, hozzá kalács, kenyér és 2006-os Misztérium cuveé.


A desszert előtt egy hangulatos pincelátogatás következett, ahol különleges 2003-as Kékfrankos válogatást és szintén 2003-as Cabernet Sauvignont kóstoltunk a hozzájuk hangolt bonbonokkal.


Végül levezetésnek jött a desszert: bodzakrémes gyümölcstorta borzselével és kellemes fehérborok:  2011-es Chardonnay és 2012-es késői szüretelésű Tramini.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése