Joghurtos-meggyes lepény


A tésztához:
40 dkg liszt
5 dkg cukor
1 csipet só
1,5 dl tej
0,5 dl natúr joghurt
0,8 dl olaj
2 dkg élesztő
1 tojás
   
Az élesztőt felfuttattam a langyos tejben egy csipet cukorral. A lisztet összekevertem a cukorral és a sóval. A liszt közepére öntöttem a joghurtot, a kissé felvert tojást, az élesztős masszát és az olajat, majd bedagasztottam. Negyven perc alatt duplájára kelesztettem. A tésztát lisztes deszkán átgyúrtam, kinyújtottam 30 X 25 cm nagyságúra, majd sütőpapírral bélelt tepsibe fektettem.
  
A tetejére:
bontott meggy
0,5 dl natúr joghurt
5 dkg cukor
1 teáskanál fahéj
  
A tésztát megszórtam fahéjjal, és elrendeztem rajta a meggyet. A joghurtot összekevertem a cukorral, megvártam, amíg teljesen feloldódik benne, mert így folyósabb lett. Kiskanállal a meggycsíkok mellett végiglocsoltam vele a tésztát. Hagytam még negyed órát kelni, majd 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütöttem.


2 megjegyzés:

  1. De szuperül néz ki és igazán egyszerű:) Meggy helyett valami mással ki fogom próbálni:)

    VálaszTörlés
  2. Köszi! Itt most meggy-dömping van, tele vagyunk már befőttel és lekvárral, és még mindig nincs vége a szezonnak. :) Mindenféle piros gyümölccsel el tudnám képzelni. Áfonya? Elég kézenfekvő lenne Nektek. :D

    VálaszTörlés