Almás-túrós könnyűség

   
Már lassan két hete lebontottuk a fát, létrára álltam, és egy évre elrejtettem a díszeket a magasba, jó mélyre. Már lecsengett a karácsony minden hulláma, és most rendesen igyekezni kell, hogy az ember ne fásuljon bele az év eleje kopárságába. 
Nem mondom, hogy nincs izgalom, munka, félévi hajtás, aztán a bizi, na meg a fogadalmak kimagyarázása... De mégis, igyekezni kell, hogy a hétköznapokban is legyen egy kis meglepetés, apró ünnepelés, fény.
Januárban többet sütöttem eddig, mint egész decemberben. Állítom, már a süti illata is oldja a streszt. 
   
A ricottás almatorta már minden elképzelhető változatban elkészült a konyhámban. Folyton változott az alma mennyisége, volt, hogy birsalma és körte is került bele, és csak akkor készült ricottával, ha kaptam valahol. Ha ajándékba készül, akkor ragaszkodom az eredeti recepthez, mert igazán jó, de ha gyorsan kell valami süti, akkor szabad improvizálni. Ugye?
Már csak érzésre készítem, de ma különösen jól sikerült ez a ki tudja, hányadik változat, és mivel már nem sok köze van az inspirációt adó sütihez, új receptnek minősítettem.
   
Ma este a félévi bizit ünnepeltük a még meleg sütivel és teával, és nagyon jó volt. :)


Almás-túrós könnyűség

3 tojás
20 dkg túró
8 evőkanál cukor
0,7 dl olaj
10 dkg sűrített tej
1 citrom reszelt héja
6 evőkanál liszt
1 teáskanál sütőpor
2 alma

Nem cicóztam: a meghámozott almát négy részre vágva az aprítógépbe dobtam. Aztán mindent bele: a túrót, a cukrot, a tojásokat, az olajat, a sűrített tejet, és a citrom héját. Pépesítettem. Kivettem a kést, belekanalaztam a lisztet, rászórtam a sütőport, és villával gyorsan összekevertem. Egy 20 x 30 cm-es tepsit kibéleltem sütőpapírral, beleöntöttem a masszát, és már toltam is a 180 fokos sütőbe. 30 perc alatt aranyszínűre sült.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése