Camembertes - újhagymás pogácsa

  
A rukkolás pogácsával együtt készült, arányaiban és elkészítésében is hasonló. Melegen inkább a hagyma dominál benne, hidegen előjön a sajt íze és illata is.
  
A recept a kattintás után olvasható.

Camembertes - újhagymás pogácsa
  
A tésztához:
  
40 dkg finomliszt
20 dkg rétesliszt
10 dkg vaj
2 tojás (+ a kenéshez)
1,5 dl tej
2 dkg élesztő
2 teáskanál só
1 csipet cukor
bors a tetejére
12 dkg camembert sajt (1 kerek sajt)
5 szál újhagyma
0,5 dl kefír
0,5 dl olívaolaj
  
Az élesztőt felfuttattam a langyos tejben egy csipet cukorral. Aprítógépbe tettem a sajtot, a hagymát, az olajat, a kefírt, és összezúztam. A kétfajta lisztet összekevertem a sóval, majd a közepébe öntöttem az élesztős masszát, a szobahőmérsékletű vajat, a sajtos krémet, a felvert tojásokat, és bedagasztottam.
Duplájára kelesztettem, majd lisztes deszkán átgyúrtam. 1,5 cm vastagságúra nyújtottam, és 3 cm átmérőjű pohárral kiszaggattam. A tetejét megkentem tojással, megszórtam borssal, és 10 percet hagytam állni, mielőtt a 200 fokra előmelegített sütőbe dugtam. 20 perc alatt pirosra sütöttem őket. Az egész adag tészta 80 pogácsát ad ki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése