Csupahéj kenyér


Limara felhívásához csatlakozva én is megsütöttem a magam kenyerét, meg még egyet. A lenti tésztából két, 20 cm átmérőjű, vastag, ropogós héjú kenyérke lett.

  Kenyér

30 dkg finomliszt
10 dkg teljes kiörlésű liszt
1 dl langyos víz
3 evőkanál szezámmag olaj
2 csapott teáskanál só
és kovász: 2 dl langyos víz, 10 dkg liszt, 1 dkg élesztő

A kovászt elkészítettem, majd 20 perc után bedagasztottam vele a tésztát. 1 órát hagytam kelni, majd két részre vágtam, átgyúrtam őket, és cipót formáztam belőlük. Újabb fél óra kelesztés után 220 fokosra előmelegített sütőbe toltam őket, majd úgy 5 perc múlva visszavettem a sütőt 200 fokra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése